‘Blij om je te horen’

Nu de koorwereld in Nederland na lange tijd weer gaat opstarten, wil KBZON graag iets extra’s bieden om koren te ondersteunen en inspireren, en om te vieren dat we eindelijk weer samen kunnen zingen! Daarom is componist/arrangeur Jetse Bremer uitgenodigd om een toegankelijk en voor diverse soorten koren aansprekend lied te maken, op het raakvlak tussen licht klassiek en licht vocaal. Speciaal hiervoor schreef dichter Ivo de Wijs de liedtekst ‘Blij om je te horen’.

Van het lied zijn vijf verschillende arrangementen gemaakt: voor jeugdkoor, vrouwenkoor, mannenkoor, gemengd koor met één mannenstem en gemengd koor (SATB), allemaal met pianobegeleiding. KBZON stelt de partituren en bijbehorende oefenfiles gratis ter beschikking aan àlle koren in Nederland. Meer informatie en downloadlinks zijn te vinden op: https://www.kbzon.nl/compositie-jetse-bremer/.

Verder is KBZON bijzonder verheugd en trots dat het Nederlands Kamerkoor bereid is om een inspirerende opname van het lied te maken, die binnenkort te beluisteren zal zijn via de website van KBZON. Bovendien verzorgt Jetse Bremer zelf op zondagmiddag 3 oktober a.s. een live workshop voor koorzangers en dirigenten, waarbij hij het lied zal instuderen en afwerken. Meer informatie over deze workshop is te vinden op: https://www.kbzon.nl/workshop-jetse-bremer/.