VTN-diensten/artistiek

Bladmuziek Huren

De meeste koren kopen de muziekpartijen voor de koorleden. In een aantal gevallen is de muziek ook te huren. Voor de leden van VTN kan dit voordelig. Immers als lid van VTN heeft u recht om met korting muziek te huren uit de muziekbibliotheek van de KCZB. U moet dan wel toestemming verlenen dat VTN een contactadres aan de KCZB doorgeeft. Nadere informatie bij de KCZB via de mail: bibliotheek@kczb.nl

Zangkwaliteit koor

Als er in een koor twijfel is over kwalitatieve aspecten, kunt u bij de VTN een kwaliteitstoets laten afnemen op een specifiek aspect (bijv. zuiverheid) of een integraal oordeel over de koorpraktijk. VTN legt een bezoek af, spreekt met betrokkenen en brengt een adviesrapport uit.

Subsidie koorscholing

De Maatschappij tot Bevordering van de Toonkunst (MBT) biedt leden van VTN de mogelijkheid koorscholing voor het koor te subsidiƫren. Kijk op de site van de MBT voor meer informatie over de subsidievoorwaarden en aanvraag subsidie.

Repertoire

Veel koren overleggen met de dirigent welke repertoirekeuzes er gemaakt worden om in te studeren. Een onafhankelijk advies nodig? Neem contact met VTN. Wij helpen u met gerichte adviezen.

Subsidie componeer/arrangeeropdrachten

Een koor dat een jubileum heeft of om andere reden wil nog wel eens een compositieopdracht geven of een bestaand stuk laten arrangeren. VTN heeft specialisten als adviseur die het koor kan helpen hoe je dat kunt aanpakken.

Dirigenten

Dirigenten komen en gaan. Heb je te maken met een vacature, ben je op zoek naar een vervanger of opvolger. VTN helpt u een geschikte dirigent te vinden of helpt u met een sollicitatieprocedure die het koor organiseert.

Audities

Om de kwaliteit van het koor te bewaken is het nodig dat koorleden soms een herstemming doen of melden nieuwe koorleden een toelatingsauditie doen. Hoe pak je dat aan. VTN adviseert en helpt en adviseert.

Kwaliteit koor

Een samenhangede kwaliteitstoets als het niet lekker loopt op organisatorisch en artistiek niveau. Dan kan het wenselijk zijn een onafhankelijk integraal onderzoek te doen op alle aspecten die daarbij een rol spelen. VTN heeft adviseurs die spreken met betrokkenen, analyseren problematiek, brengen schriftelijk advies uit en doen zo nodig aan nazorg.