voor koren

De koren van
Toonkunst Nederland

A-capellakoor G.S.M.G. Bragi

Groningen
Het a-capellakoor is de jongste geleding van het Groningen studentenmuziekgezelschap Bragi, het staat sinds 1980 onder leiding van Rein de Vries. Wij brengen twee keer per jaar a-capellamuziek uit alle stijlperioden. 
Dirigent:
Rein de Vries
Sinds:
1968

Amersfoorts Kamerkoor

Amersfoort
Het Amersfoorts Kamerkoor is een gemengd koor met 30 leden; enthousiaste amateurs die graag op een muzikaal hoog niveau zingen in een warme, vriendelijke sfeer. 
Dirigent:
Rienk Bakker
Sinds:
1972

Bathroom Scenario

Groningen
a capella studentenkoor uit Groningen
Dirigent:
Tobias Bethlehem
Sinds:
meer dan 30 jaar oud

Capella Brabant

s-Hertogenbosch
Capella Brabant legt verbindingen met andere kunsten en met actuele vraagstukken in avontuurlijke theaterconcerten op bijzondere locaties.
Dirigent:
Marc Versteeg
Sinds:
2007

De Inn-Singers

Zwolle
A capella koor met circa 20 leden. Repertoire: klassieke liederen uit 15e tot 20e eeuw.  Plezier in zingen combineren we met aandacht voor de kwaliteit van de zang. 
Dirigent:
Jos Wijmans
Sinds:
1986

Encore muziek- en theatergroep

Oldenzaal
Zingen en verbeelden. Encore, een gezellige, gemengde groep zangers, die vol passie klanken verbindt met beeld om het publiek te raken en te vermaken.
Dirigent:
Richard von den Benken
Sinds:
1968

Gloria Toonkunst Vlaardingen

Vlaardingen
Gloria Toonkunst voert oratoria uit zoals Johannes Passion, Messiah, Cruxifixion, etc. Wij doen dit met volle overgave, om het publiek zoveel mogelijk te laten genieten.
Dirigent:
Bas van Houte
Sinds:
1918

Grootkoor G.S.M.G. Bragi

Groningen
G.S.M.G. Bragi is de grootste en oudste studentenmuziekvereniging van Groningen, bestaande uit een orkest, grootkoor en a-capellakoor! Onze twee jaarlijkse concerten kunnen van alles zijn: van muziek uit de barok tot composities van nog levende componisten. 
Dirigent:
Hannah Tomasini
Sinds:
1882

Haags Toonkunstkoor

Den Haag
Wij zingen op hoog niveau klassieke en moderne koorwerken. Daarbij blijven we ons steeds ontwikkelen, zowel in kwaliteit als in de veelzijdigheid van ons repertoire. Wij willen een warme vereniging, een gewaardeerde samenwerkingspartner en een geliefde concertuitvoerder zijn.
Dirigent:
Patrick van der Linden
Sinds:
1829

Het Nijmeegs Vrouwenkoor

Nijmegen
Wij zijn een klein koor dat streeft naar een mooie koorklank; serieus, maar ontspannen repeterend. Wij zingen licht klassiek, wereldmuziek en moderne composities.
Dirigent:
Derk Bunschoten
Sinds:
1983

Kamerkoor JIP

Utrecht
Kamerkoor JIP uit Utrecht brengt geëngageerde en veelal interdisciplinaire concertprogramma’s, uitgevoerd op zo’n hoog mogelijk niveau.
Dirigent:
Jonathan Ploeg en Imre Ploeg
Sinds:
2013

Koninklijk Toonkunstkoor Concordia

Leeuwarden
Wij  zijn een ambitieuze moderne koorgemeenschap die oude en nieuwe muziekstijlen verbindt om samen met anderen te komen tot betekenisvolle uitvoeringen die passen in deze tijd.
Dirigent:
Tjalling Wijnstra
Sinds:
1874

Leiden English Choir

Leiden
Het LEC voert ieder half jaar een uitdagend thematisch programma uit. Het repertoire loopt uiteen van Renaissance tot Modern, tijdens het kerstconcert gelardeerd met Christmas Carols.
Dirigent:
Paula Torres
Sinds:
1973

Liemers Harmonie Duiven

Duiven
Singing Harmony is het koor van Liemers Harmonie Duiven. Samen met de harmonie willen we mooie concerten verzorgen. Wij repeteren twee keer per maand.
Dirigent:
Marieke Klein
Sinds:
2021

Lingua e Musica

Maastricht
Lingua e Musica probeert een hoog muzikaal niveau te combineren met een goede sfeer. In onze uitvoeringen zoeken we verbinding tussen taal en muziek.
Dirigent:
Patrick Vaessens
Sinds:
1980

Meppeler Kamerkoor Cigale

Meppel
een veelzijdig kamerkoor, dat muziek uit allerlei tijden uitvoert, meestal klassiek, maar met uitstapjes naar andere muzieksoorten.
Dirigent:
Marion Bluthard
Sinds:
1984

Sparkle

Eindhoven

Sparkle is een zanggroep uit Eindhoven. We zingen meerstemmige popmuziek onder begeleiding van een 3-koppig combo.

Dirigent:
Marieke Jacobse
Sinds:
1978

Tarantella

Ede
Tarantella is een gemengd a capella koor. Het koor bestaat nu uit 22 leden van 40 jaar en ouder. De leden komen zelf vaak met nieuwe muzieksuggesties (klassiek, pop arrangementen, nederlandstalig etc). Tarantella presenteert zich graag als een koor dat de liederen met passie uit het hoofd zingt.
Dirigent:
Juliette Stout
Sinds:
1999

Toonkunst Arnhem

Doorwerth
Toonkunst Arnhem neemt met tachtig leden een vooraanstaande plaats in tussen de grote gemengde concert-oratoriumkoren in de regio. Jaarlijks worden ten minste twee concerten gegeven, meestal in Musis Arnhem en vrijwel altijd begeleid door Phion, het orkest van Gelderland en Overijssel. 
Dirigent:
Bas van den Heuvel
Sinds:
1896

Toonkunst Plus Gouda

Gouda

Toonkunst Plus Gouda is een koor voor zangers van 50 jaar en ouder die nog graag willen zingen. We zingen voornamelijk  klassieke werken.

Dirigent:
Leo Rijkaart
Sinds:
1997

Toonkunst Zutphen en omstreken

Zutphen
Toonkunst Zutphen en Omstreken telt momenteel 80 leden en voert grote werken uit van o.a. Bach, Mozart, Händel, Rossini, Fauré en Mendelssohn.
Dirigent:
Marc Buijs
Sinds:
1874

ToonkunstKoor Roermond

Roermond
ToonkunstKoor Roermond (TKR) voert vooral oratoria, missen en andere grote koorwerken uit. De ca. zestig leden komen behalve uit Roermond, uit heel Limburg. Wij streven naar een zo hoog mogelijk niveau en zingen met professionele solisten en vaak met een professioneel orkest. 
Dirigent:
Pieter Cox
Sinds:
1927

Toonkunstkoor Alkmaar

Alkmaar
Met 120 leden geven wij twee concerten per jaar. Ons repertoire omvat een mix van werken van oude meesters en moderne componisten en zowel bekende als minder bekende stukken.
Dirigent:
Marcel Joosen
Sinds:
1874

Toonkunstkoor Emmen

Emmen
Enthousiast koor dat graag grote koorwerken uitvoert van barok tot modern.
Dirigent:
Jacco Camphens
Sinds:
1945

Toonkunstkoor Euterpe

Deventer
Euterpe is al meer dan 150 jaar toonaangevend in Deventer. Jaarlijks voeren we twee grote werken uit met professioneel orkest en solisten
Dirigent:
Jurriaan Poesse
Sinds:
1869

Toonkunstkoor Hilversum

Hilversum
Toonkunstkoor Hilversum is een enthousiast koor met zo'n zeventig leden. Wij brengen zowel klassieke als moderne koorwerken en geven meestal drie concerten per jaar.
Dirigent:
Nico Philipp Hovius
Sinds:
1882

Toonkunstkoor Leiden

Leiden
Toonkunstkoor Leiden zingt klassieke, eigentijdse muziek en arrangementen van chansons en jazz-muziek. 
Dirigent:
Hans van der Toorn
Sinds:
1875

Toonkunstkoor Nijmegen

Nijmegen 
Toonkunstkoor Nijmegen is een concertkoor met ongeveer zestig gevorderde amateurzangers. We zingen de grote koorwerken en thematische programma's met diverse composities, van oud tot meer eigentijds. 
Dirigent:
Hans de Wilde 
Sinds:
1894

Toonkunstkoor Schiedam

Schiedam
Wij brengen met ongeveer veertig zangers zowel oude als ‘nieuwe’ klassieke muziek, begeleid door professionele solisten en orkest. Wij zijn blij het recente toetreden van jongere leden.
Dirigent:
Ardjoena Soerjadi
Sinds:
1966

Toonkunstkoor Zeist

Zeist
Ons gemengd koor zingt een breed repertoire van Bach tot Jenkins. Wij willen onze toehoorders verrassen met goede muziek en samenwerking met regionale verenigingen
Dirigent:
Danny Nooteboom
Sinds:
1871

Utrechts Studenten Koor en Orkest

Utrecht
Het USKO is met 180 leden één van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland. Jaarlijks worden er drie programma's uitgevoerd, waaronder altijd een groot Bachwerk.
Dirigent:
Stijn Berkouwer
Sinds:
1945

VU-Kamerkoor

Amsterdam
Het VU-Kamerkoor is een halve eeuw jong en telt ruim dertig ambitieuze koorzangers. Zowel jeugdig enthousiasme als wijze ervaring maken deel uit van de magische mix.
Dirigent:
Krista Audere
Sinds:
1968

Vocaal Ensemble Coqu

Utrecht
Vocaal ensemble Coqu uit Utrecht bestaat uit 28 ervaren, geschoolde amateurzangers. Het koor heeft elk half jaar een andere dirigent. 
Dirigent:
Wisselend
Sinds:
1982

Vocaal Ensemble Markant

‘s-Hertogenbosch
Dit inmiddels landelijk bekendstaande ensemble bestaat uit geschoolde en zeer ervaren zangers. Vocaal Ensemble Markant brengt een breed repertoire aan composities, variërend van Renaissance tot eigentijds werk.
Dirigent:
Bernhard Touwen
Sinds:
1982

Wageningse Studenten Koor- en Orkestvereniging

Wageningen
Make music with friends, and friends with music! Dat is het motto van ons Wageningse studentenkoor, waaronder ook internationals. Ons repetoire bestaat uit zowel oude als moderne klassieke muziek.
Dirigent:
Dennis Broeders
Sinds:
1919
Koren op de kaart

Zoek op